Welkom bij de brasserie van Café Ad’vundum!


Wij zijn zeven dagen per week geopend, tenzij anders vermeld. Kom genieten van een gezellige sfeer, een goede kop koffie, een smakelijke lunch of een heerlijk diner op ons prachtige terras, gelegen in het historisch centrum van Hasselt, direct aan de voet van de kerk.

Op dit moment serveren wij een echte seizoensspecialiteit: verse asperges, naar keuze met gerookte zalm of beenham. Een ware traktatie voor de liefhebber!

Regelmatig organiseren wij ook gezellige avonden in onze brasserie. Zo staat op 16 mei een sfeervolle Tapasavond op het programma. Een avond vol kleine gerechtjes en grote gezelligheid — een avond die je niet wilt missen!

Wij kijken ernaar uit je binnenkort te mogen verwelkomen!

 

LUNCH

Koffies

  • Koffie | Espresso | Café au lait | Cappuccino | Latte macchiato
    Smaakjes: Vanille | Caramel | Hazelnoot | Butterscotch
    Havermelk of decafé
  • Flat white - Cappuccino met extra shot Espresso.
  • Hasseltse koffie - Koffie / cappuccino met een Hasseltse Babbelaar. (alcoholpercentage 20%)
  • Hanze koffie - Koffie / cappuccino met Hasselter Grachtenwater. (alcoholpercentage 32%)
  • Irish coffee - Koffie met Irish Whiskey en slagroom.
  • Spanish coffee - Koffie met Tia Maria en slagroom.
  • Italian coffee - Koffie met Amaretto en slagroom.

Thee en Choco

  • Thee | Verse munt- en gemberthee | Warme chocolademelk

Broodjes

Onze broodjes worden geserveerd op meergranen brood.
  • Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaan en rucola.
  • Gerookte zalm - Met limoenmayonaise, dille, rucola en roomkaas.
  • Parmaham - burrata, zongedroogde tomaat en balsamico.
  • Beenham (warm of koud) - Lichtgebakken beenham met honingmosterd mayonaise en bread beans.
  • Brie (warm of koud) - Romige brie met walnoten, honing en rucola.

Salades

  • Huisgerookte zalm - Limoenmayonaise, croutons, roomkaas en dille.
  • Burrata - Stoofpeer, tomaat, walnoten en balsamico.
  • Carpaccio - Rundercarpaccio, truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, aardappelkrokant en croutons.

Warme hap

  • 12 uurtje - Kopje soep, kroket, mini broodje met vis of vlees en salade.
  • Kippendijsaté - Kippedijsaté met een mandje friet en satésaus.
  • Uitsmijter - Met ham en kaas.
  • Uitsmijter Ad'vundum - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
  • Boerenomelet - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
  • Broodje kroket - Met twee sneetjes brood, 2 kroketten en mosterd.
  • Tosti (enkel of dubbel) - Ham en kaas.
  • Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.

Ad'vundums specials

  • Patatje pulled chicken - Patat royaal belegd met pulled chicken en truffelmayonaise.
  • Patatje stoof Patat royaal belegd met stoofvlees, gebakken uitjes en truffelmayonaise.
  • Bob's gehaktbal Huisgemaakte gehatbal met twee sneetjes brood en mayonaise.
  • Broodje pastramiItaliaanse bol met warme pastrami, kruidensaus en Parmezaanse kaas.
  • De Ad'vundum burgerRunderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek en frietjes (ook vegetarisch)

Klik hier voor de Lunchkaart 

DINER

Voorgerecht

  • Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat en aardappelkrokant.
  • Tataki van rund - Dun gesneden rund met zoetzure groenten, een oosterse dressing en sriracha mayonaise.
  • Gemarineerde zalm - Zalm met een crème van bieten, gepofte quinoa en limoenmayonaise.
  • Tartaar van zeebaars - Tartaar van zeebaars met komkommer, limoenmayonaise en een dressing van bieslook.
  • Ceviche Ceviche van verschillende seizoensgroenten, koud gegaard in tijgermelk met een kaviaar van mango.
  • Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.

Hoofdgerecht

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met krieltjes en salade.
  • Entrecote Mals rundvlees met pastinaakcrème, gratin dauphinois, seizoensgroenten en dragon jus.
  • Eendenborst Eendenborst met zoete aardappel en gekarameliseerde witlof in een jus van sinaasappel.
  • Sukade Langzaam gegaard rundvlees met gratin dauphinois, bospaddenstoelen en kalfsjus.
  • Gebakken zalm Zalm met een risotto van seizoensgroenten en een groene kruidensaus.
  • KabeljauwKabeljauw met een korstje van groene kruiden en risotto met een beurre blanc van prosecco.
  • Spareribs Langzaam gegaarde varkensvlees en afgelakt met onze geheime marinade.
  • De Ad'vundum burgerEen runderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek (ook vegetarisch)
  • Saté van kippendijMalse kip met atjar, zoetzure groenten en kokos satesaus.
  • BriekroketjesKroketjes van brie met een crème van pastinaak en bospaddenstoelen en pompoen met een schuim van parmezaan.
  • BospaddenstoelenrisottoRisotto van bospaddenstoelen met een aardappelkrokant van truffel
  • Voor de kids - Bijna alles is ook in een kinderportie te bestellen maar wat ook altijd mag
        • Patat met een frikandel of kroket

3 gangen verrassingsmenu

  • Laat u verrassen door de keuze van de chef
    Dit kan een samenstelling zijn van onze gerechten of nieuwe creaties van het keukenteam.

Nagerecht

  • Witte chocolademousse met stoofpeer gegaard in witte wijn met sinaasappel ijs.
  • Bosvruchtenparfait met een crème van bramen en een frambozen merinque
  • Stroopwafel cheesecake -huisgemaakte stroopwafel cheesecake met papecannoten, karamelsaus en vanille-ijs.
  • Kaasplateau met vijgenbrood en rode port siroop
  • Kinderijsje - Vanille ijs met slagroom en keuze uit chocolade- of caramelsaus.
  • Chocolade festival - Koffie, thee of cappuccino met een variatie van chocolade.
  • Espresso Martini cocktail van koffielikeur, vodka en espresso

Klik hier voor de Dinerkaart


Voor bij de borrel

  • Borrelplank
  • Bitterballen - 8/14 stuks
  • Bittergarnituur - 8/14 stuks
  • Vlammetjes - 8/14 stuks
  • Oude kaasloempia's - 8/14 stuks
  • Kara Age kip - 6 stuks
  • Nachos

24-04