Welkom bij de brasserie van Café Ad’vundum!


Wij zijn zeven dagen per week geopend, tenzij anders vermeld. Kom genieten van een gezellige sfeer, een goede kop koffie, een smakelijke lunch of een heerlijk diner op ons prachtige terras, gelegen in het historisch centrum van Hasselt, direct aan de voet van de kerk.

Op dit moment serveren wij een echte seizoensspecialiteit: Mosselen in bier of wijn. Een ware traktatie voor de liefhebber!

Wij kijken ernaar uit je binnenkort te mogen verwelkomen!

 

LUNCH

Koffies

  • Koffie | Espresso | Café au lait | Cappuccino | Latte macchiato
    Smaakjes: Vanille | Caramel | Hazelnoot | Butterscotch
    Havermelk of decafé
  • Flat white - Cappuccino met extra shot Espresso.
  • Hasseltse koffie - Koffie / cappuccino met een Hasseltse Babbelaar. (alcoholpercentage 20%)
  • Hanze koffie - Koffie / cappuccino met Hasselter Grachtenwater. (alcoholpercentage 32%)
  • Irish coffee - Koffie met Irish Whiskey en slagroom.
  • Spanish coffee - Koffie met Tia Maria en slagroom.
  • Italian coffee - Koffie met Amaretto en slagroom.

Thee en Choco

  • Thee | Verse munt- en gemberthee | Warme chocolademelk

Broodjes

Onze broodjes worden geserveerd op meergranen brood.
  • Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaan en rucola.
  • Gerookte zalm - Met limoenmayonaise, dille, rucola en roomkaas.
  • Parmaham - burrata, zongedroogde tomaat en balsamico.
  • Beenham (warm of koud) - Lichtgebakken beenham met honingmosterd mayonaise en bread beans.
  • Brie (warm of koud) - Romige brie met walnoten, honing en rucola.

Salades

  • Huisgerookte zalm - Limoenmayonaise, croutons, roomkaas en dille.
  • Burrata - Stoofpeer, tomaat, walnoten en balsamico.
  • Carpaccio - Rundercarpaccio, truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, aardappelkrokant en croutons.

Warme hap

  • 12 uurtje - Kopje soep, kroket, mini broodje met vis of vlees en salade.
  • Kippendijsaté - Kippedijsaté met een mandje friet en satésaus.
  • Uitsmijter - Met ham en kaas.
  • Uitsmijter Ad'vundum - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
  • Boerenomelet - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
  • Broodje kroket - Met twee sneetjes brood, 2 kroketten en mosterd.
  • Tosti (enkel of dubbel) - Ham en kaas.
  • Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.

Ad'vundums specials

  • Patatje pulled chicken - Patat royaal belegd met pulled chicken en truffelmayonaise.
  • Patatje stoof Patat royaal belegd met stoofvlees, gebakken uitjes en truffelmayonaise.
  • Bob's gehaktbal Huisgemaakte gehatbal met twee sneetjes brood en mayonaise.
  • Broodje pastramiItaliaanse bol met warme pastrami, kruidensaus en Parmezaanse kaas.
  • De Ad'vundum burgerRunderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek en frietjes (ook vegetarisch)

Klik hier voor de Menukaart

DINER

Voorgerecht

  • Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat en aardappelkrokant
  • Broodplankje - Broodplankje met verschillende dips
  • Gebakken gamba's - Gebakken gamba's in knoflookboter met brood
  • Tartaar van tonijn - Tartaar van tonijn met kimchi, wasabikroepoek, soja parels en limoenmayonaise
  • Pastrami Dungesneden kalfspastrami met rozevalsalade, groene asperges en een mayo van dragon 
  • Burrata salade - Salade van burrata met groene asperges, vijgen, kweepeer en balsamico
  • Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.

Hoofdgerecht

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met krieltjes en salade.
  • Bavette - Runderbavette met mousseline, seizoensgroenten en truffeljus
  • Kalfsbiefstuk - Kalfsbiefstuk met dragonmousseline, seizoensgroenten en kalfsjus
  • Dorade - Dorade met gebakken gamba's, bimi, orzo en kreeftensaus
  • Gebakken zalm - Gebakken zalm met gepofte tomaat, seizoensgroenten, orzo en Hollandaise saus
  • Orzo - Orzo met gepofte tomaat, gegrilde groenten, olijven en rucola
  • Spareribs Langzaam gegaarde varkensvlees en afgelakt met onze geheime marinade.
  • De Ad'vundum burgerEen runderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek (ook vegetarisch)
  • Saté van kippendijMalse kip met atjar, zoetzure groenten en kokos satesaus.
  • Gnocchi - Gnocchi in tomatensaus met gegrilde groeten en burrata
  • Voor de kids - Bijna alles is ook in een kinderportie te bestellen maar wat ook altijd mag
        • Patat met een frikandel of kroket

3 gangen verrassingsmenu

  • Laat u verrassen door de keuze van de chef
    Dit kan een samenstelling zijn van onze gerechten of nieuwe creaties van het keukenteam.

Nagerecht

  • Citroen tiramisu met citroenijs
  • Sorbetijs - sorbetijs met roodfruit confituur en slagroom
  • Cremaux -Cremaaux van aardbei met hangop en witte chocolade-ijs
  • Kinderijsje - Vanille ijs met slagroom en keuze uit chocolade- of caramelsaus.
  • Chocolade festival - Koffie, thee of cappuccino met een variatie van chocolade.
  • Hasselt plankje koffie met limoncello en een klein dessertje

Klik hier voor de Menukaart


Voor bij de borrel

  • Borrelplank
  • Bitterballen - 8/14 stuks
  • Bittergarnituur - 8/14 stuks
  • Vlammetjes - 8/14 stuks
  • Oude kaasloempia's - 8/14 stuks
  • Kara Age kip - 6 stuks
  • Nachos

24-04